Sastojci za testo:
- 200 grama integralnog brašna
- 150 grama krem sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
Sastojci za nadev:
- 2 komada tunjevine iz konzerve
- 100 grama pečuraka
- 2 glavice ljubičastog luka
- 200 grama pasiranog paradajza
- 200 grama narendanog sira
- crne masline
- origano
- smeđi šećer
- biber
- so
4 recepta za domaći kvasac: Za testo koje raste kao ludo! (RECEPT)
Priprema:
- Procedite tunjevinu, a peršun, ljubičasti luk i pečurke naseckajte.
- Integralno brašno pomešajte s pola kašičicee soli, dodamjte krem sir, maslinovo ulje i 5 kašika hladne vode, te umesite testo.
- Rernnu zagrejte na na 200 Celzijusa, a tepsiju u kojem ćemte peći picu obložite papirom za pečenje.
- Testo izvaljajte i položite ga u tepsiju obložen papirom za pečenje.
- Dok testo odmara, vi pripremite nadev tako što ćete u jednu posudu
narendati sir, a u drugu dodati 2 konzerve oceđene tunjevine.
- Zatim u posudu s tunjevinom dodajte pasiran paradajz, luk naseckan na sitne trakice, peršun, so, origano, smeđi šećer i biber, te dobro promešajte.
- Smesu ravnomerno rasporedite po testu, preko smese dodajte naseckane pečurke, te stavite u rernu da se peče na 200 Celzijusa 30 minuta.
- Nakon toga, picu izvadite, dodajte crne masline, po želji ukrasite svežim bosiljkom i poslužite.
Domaći hleb bez kvasca: Recept za najmekše i najvazdušastije testo!