Među njima je i ona o Ždrepčevoj krvi, najpoznatijem vinu Vinarije Čoka, koje je čitavih pola veka simbol za radost nastalu od lepote tradicije i snage trajnih vrednosti. Prepoznatljiv ukus Ždrepčeve krvi virtuozno stvara šest odabranih vrsti grožđa: aromatične crvene sorte Merlot i Cabernet Sauvignon, Frankovka u boji raskošnog rubina, Muskat Hamburg elegantne slatkoće i domaća sorta Vranac koja svojom moćnom i robusnom aromom savršeno zaokružuje ovu harmoniju crvenih vinskih kapi.
Receptura Ždrepčeve krvi nepromenjena je od 1969. godine, a o njegovim blagotvornim svojstvima svedoči i podatak da se vino veoma sličnog sastava nekada moglo naći i na policama apoteka.
Ohlađeno na temperaturi od 10 do 12 stepeni, vino Ždrepčeva krv idealno pristaje većini jela domaće kuhinje, divljači i drugim mesnim specijalitetima, a jednako dobro će ispratiti i predjela koja uključuju sireve i suhomesnate proizvode.
Dovoljan razlog da predstojeću sezonu slavlja započnete vinom koje svojim legendarnim ukusom osvaja na prvi gutljaj, a čije je ime jedinstvena oda snazi, strasti i umetnosti trajanja.
Ždrepčeva krv – legenda svog vremena.