savršena testenina

Špagete sa pečenim belim lukom i parmezanom: Slasni užitak koji budi sva vaša čula! (RECEPT)

Za sve ljubitelje testenine ovo je pravi recept za koji vam neće biti potrebno mnogo truda

Recepti
Autor:
Špagete sa pečenim belim lukom i parmezanom: Slasni užitak koji budi sva vaša čula! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 glavice belog luka
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 500 grama špageta
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 30 grama narendanog parmezana
  • ¼ kašičice čilija
  • sveži peršun

Testenina sa pesto sosom od brokolija: Savršen obrok gotov za 15 minuta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Iseckajte vrh glavice belog luka, postavite ih na papir za pečenje i svaku prelijte sa kašikom maslinovog ulja.
  • Pecite beli luk sat vremena na 200 Celzijusa.
  • Kad se ispeče, jednu glavicu istisnite i naseckajte, a drugu sačuvajte.
  • Na tiganju zagrejte preostale četiri kašike maslinovog ulja, dodajte naseckani beli luk, čili, so i biber.
  • Nakon 2- 3 minuta dodajte skuvanu testeninu i istisnite preostalu glavicu belog luka.
  • Dobro promešajte i kuvajte pet minuta.
  • Ugasite vatru, dodajte parmezan i naseckani sveži peršun.

Palačinke bez jaja: Samo 3 sastojka, a osvojiće vas istog trenutka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs