Spremili ste se da umesite svoje omiljeno testo, ali niste uspeli da nađete u prodavnici kvasac? Ne očajavajte, imamo rešenje. Iskusni pekari znaju da za kvasac postoji zamena uz koju testo svaki put ispadne odlično.

Da bi testo dovoljno naraslo i bilo ukusno poslužiće vam obična soda bikarbona!

Sve što treba da uradite jeste da u smesu dodate kašičicu-dve sode bikarbone, u zavisnosti od količine testa.


Hitna pomoć za neuspele obroke i deserte: Ovih 10 kulinarskih trikova spasavaju svako jelo!

shutterstock-299059802.jpg
Foto: Shutterstock

Brza pogača sa sodom bikarbonom:

Potrebno vam je:

Priprema:


Sodu bikarbonu rastvoriti u malo hladne vode i dodati brašnu koje ste posolili. Uz postepeno dolivanje mlake vode zamesiti testo koje je glatko i malo čvršće.

Testo mesiti oko 5 minuta, a po potrebi dodavati brašno. Pokriti testo i ostaviti ga 15-tak minuta, a za to vreme zagrejete rernu na 250 stepeni.

Pecite dok pogačane porumeni.

Uvijene viršle u slanini: Prava gurmanska večera! (RECEPT)

shutterstock-1259640880.jpg
Foto: Shutterstock

Prijatno!

Pekari odavno znaju za ovaj trik