Spremili ste se da umesite svoje omiljeno testo, ali niste uspeli da nađete u prodavnici kvasac? Ne očajavajte, imamo rešenje. Iskusni pekari znaju da za kvasac postoji zamena uz koju testo svaki put ispadne odlično.
Da bi testo dovoljno naraslo i bilo ukusno poslužiće vam obična soda bikarbona!
Sve što treba da uradite jeste da u smesu dodate kašičicu-dve sode bikarbone, u zavisnosti od količine testa.
Hitna pomoć za neuspele obroke i deserte: Ovih 10 kulinarskih trikova spasavaju svako jelo!
Brza pogača sa sodom bikarbonom:
Potrebno vam je:
- 500 g mekog brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Sodu bikarbonu rastvoriti u malo hladne vode i dodati brašnu koje ste posolili. Uz postepeno dolivanje mlake vode zamesiti testo koje je glatko i malo čvršće.
Testo mesiti oko 5 minuta, a po potrebi dodavati brašno. Pokriti testo i ostaviti ga 15-tak minuta, a za to vreme zagrejete rernu na 250 stepeni.
Pecite dok pogača ne porumeni.
Uvijene viršle u slanini: Prava gurmanska večera! (RECEPT)
Prijatno!