Imamo predlog za ukusnu večeru. Ne postoji osoba koja bi mogla da kaže ne ovoj pravoj gurmanskoj poslastici. Ono što je najbolje je što vam za vremenu neće trebati puno vremena.
Za pripremi će vam biti potrebno:
- 4 pilećih viršli
- 8 traka dimljene slanine
- 100 grama edamera
- Zelena salata
- Prezle
- 6 mariniranih šampinjona
- 1 jaje
- oko 70 grama kiselih krastavčića
- Ulje
Način pripreme:
Kačkavalj i krastavce iscite na trake. Napravite rez na viršle celom dužinom, pa ih napunite sa kačkavaljem i krastavcima. Nakon toga uvijte viršlu u 2 trake slanine, pa ih propržite na tiganju.
Sjenička pita koturača: Recept kojim se Pešter ponosi decenijama!
Nakon toga, kiflu ili somun rasecite na pola, stavite parče zelene salate i preko viršlu.
Kao prilog napravite marinirane punjene šampinjone. Mešavinom od sitno naseckanih krastavčića i edamera napunte pečurke. Zatim ih uvaljajte u prezle, pa nakon toga u umućeno jaje i pržite u zagrejanom tiganju.
Prilog će biti gotov za 10 minuta, a za ceo obrok vam neće trebati više od 20 minuta.
Prijatno!