Sastojci:
- 140 grama brašna
- 70 grama kakao praha
- 50 grama šećera
- 2 kašike meda
- 2 zrele banane
- 1 jabuka
- 1 jaje
- 50 grama maslaca
- 5 kašika ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 50 grama tamne čokolade
- 100 grama oraha
Brzinski banana hleb: Mekan i ukusan desert kao nikad do sad! (RECEPT)
Priprema:
- Prosejte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo.
- Iseckajte orahe i čokoladu, a polovinu jednog i drugog ostavite za dekoraciju.
- Otopite maslac.
- Jaje penasto umutite sa šećerom.
- Dodajte ekstrakt vanile, med, so, maslac i ulje.
- Viljuškom zgnječite bananu, a jabuku ogulite i narendajte.
- Dodajte ih u smesu s jajima, te dodajte suve sastojke i dobro izmešajte.
- Špatulom umešajte polovinu naseckanih oraha i čokolade.
- Smesu prebacite u kalup obložen papirom za pečenje.
- Pospite ostatkom čokolade.
- Pecite na 180 Celzijusa oko 50 minuta.
- Ohladite i po želji ukrasite tako da površinu tanko premažete medom koji ste blago razredili s vodom i pospite seckanim orasima.
Pohovani hleb sa bananama i čokoladom: Božanstveni zalogaji koje ćete smazati u trenu! (RECEPT)