Sastojci:
- 1 velika banana
- 50 ml kokosovog mleka
- 50 grama zamrznutih malina
- 1 jaje
- 20 grama bademovog brašna
- 20 grama skroba od tapioke
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
- Narendana limunova korica
Sastojci za čokoladni preliv:
- 30 grama tamne čokolade
- 1 velika kašika pavlake za šlag
- 1 velika kašika kokosovog ulja
Palačinke od kokosa i limete: Pahuljasto savršenstvo gotovo za pola sata! (RECEPT)

Sastojci za dekoraciju:
- Šlag
- Komadići kokosa
- Maline
Priprema:
- U blenderu izmiksajte bananu, zamrznute maline i kokosovo mleko dok ne dobijete smuti.
- Smuti smesu prebacite u posudu, te umešajte jedno jaje.
- Dodajte bademovo brašno, skrob od tapioke, prašak za pecivo i vanilin šećer, te sve dobro umutite varjačom.
- Dodajte narendanu limunovu koricu i nekoliko dodatnih komadića malina i promešajte.
- Smesa treba da bude gusta – ako vam se palačinke previše razlivaju kada ih stavite na tiganjdodajte još malo bademovog brašna.
- Zagrejte tiganj za palačinke i dodajte malo kokosovog ulja.
- Na laganoj do srednje jakoj vatri pecite manje palačinke.
- Nakon što ih stavite na tiganj pecite ih nekoliko minuta dok s jedne strane ne dobiju zlatnu boju, te ih pažljivo okrenite na drugu stranu i pustite ih još nekoliko minuta.
- Za čokoladni preliv stavite čokoladu, pavlaku za šlag i kokosovo ulje na laganu vatru, te mešajte da se ujedine.
- Stavite palačinke na tanjir za serviranje.
- Prelijte čokoladnim prelivom, ukrasite šlagom, dodatnim malinama ili drugim bobičastim voćem, i komadićima kokosa.
Kriza kolač: Sočna poslastica koja se pravi kad ponestane novca! (RECEPT)