Sastojci:
- 170 grama maslaca
- 300 grama čokolade (s najmanje 50 % kakaa)
- 3 velika jaja
- 200 grama šećera
- 80 grama brašna
- 1/4 kašičice soli
Čokoladni brauni bez brašna: Pravi raj za sladokusce! (RECEPT)
Priprema:
- Četvrtastu posudu ( cca 25 x 25 cm) obložite papirom za pečenje, a te zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
- Maslac i 270 grama čokolade rastopite na pari.
- Ostavite pet minuta kako bi se smesa malo ohladila.
- Za to vreme izmiksajte jaja sa šećerom u pahuljastu smesu.
- Ulijte rashlađenu čokoladu i lagano promešajte špatulom.
- Na kraju dodajte mešavinu prosejanog brašna i soli.
- Sjedinite sastojke špatulom i umešajte preostalih 30 grama naseckane čokolade.
- Prelijte smesu u pripremljenu posudu i pecite 35 do 40 minuta.
- Kolač ohladite u potpunosti pre seckanja.
Neodoljivi brauni gotov za tren oka: Treba vam samo jedna posuda! (RECEPT)