Sastojci:
- 2 srednje velika slatka krompira
- 2 jabuke
- 3 kašike kokosovog ulja
- 1 kašičica soli
- 2 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica cimeta
Sve blagodeti slatkog krompira: Jača srce, smanjuje holesterol i rizik od dijabetesa!
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa, a lim za pečenje premažite masnoćom po izboru.
- Slatki krompir operite, ogulite i iseckajte na kockice.
- Jabuke nemojte guliti, samo ih dobro operite i iseckajte na jednake kocke.
- Slatki krompir prelijte s dve kašike otopljenog kokosovog ulja, posolite i promešajte.
- Pecite 20-ak minuta i promešajte jednom na sredini pečenja.
- Preostalom kašikom ulja prelijte jabuke, dodajte javorov sirup i cimet, te promešajte.
- Posle 20-ak minuta izvadite krompir, pomešajte s jabukama i vratite u rernu.
- Povremeno mešajte i pecite 15-20 minuta, sve dok krompir ne poprimi smećkastu boju.
- Javorov sirup karamelizujte, te pripazite da ne zagori.