Naše bake su znale u čemu leži tajna najukusnijeg testa. Da bi bile vazdušate i mekane zaslužan je samo jedan sastojak koji često zaboravimo da dodamo. Stavite prstohvat sode bikarbone i dobićete najukusnije mekike ikada, piše stvarukusa.rs

Sastojci:

  • 600 gr brašna
  • 400 g kiselog mleka
  • 1 kašičica sode
  • 1 supena kašikašećera
  • 1 supena kašika soli
  • 200 ml ulja za prženje

Ovako se sprema svinjetina na seoski način: Meso toliko sočno i meko da se raspada! (RECEPT)

shutterstock-1015640209.jpg
Foto: Shutterstock

Pripema:


Prvo prosejte brašno i napravite udubljenje u jednom plehu. Stavite kiselo mleko u brašno. Nemojte zaboraviti da rastvorite sodu u kiselom mleku, da se ne oseća posle konzumiranja. Dodajte šećer i druge sastojke. Promešajte i ostavite da odstoji 20-30 mintua, nakon toga razvucite testo i isecite na pravougaonike.

Mekike pržite sa obe strane dok ne budu gotove u ugrejanom ulju.

Pohovani specijalitet oboriće vas s nogu: Ovako spremljen karfiol zalepiće vam se za nepca! (RECEPT)

Ne postoji osoba koja može da odoli ovom tradicionalnom specijalitetu