Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za nadev:
- 1,5 kg očišćenih jabuka
- 1 litra vode
- 3 pudinga od vanile
- 30 dag šećera
Ukras:
4 dcl slatke pavlake za šlag
Priprema:
- Napravite sneg od belanaca, a u drugoj posudi izmiksajte žumance i šećer.
- Sjedinite sneg i smesu od žumanaca i šećera.
- Neprestano mešajte žicom za mućenje, te dodajite kašiku po kašiku brašna.
- Dodajte prašak za pecivo i lagano promešajte.
- Biskvit izlijte u neku srednju tepsiju i stavite da pečete na 180 Celzijusa dok ne dobije zlatno – smeđu boju.
- Za nadev očišćene jabuke naseckajte na sitne kockice, stavite u veći lonac, uspite šećer i dodajte 8 dcl vode.
- Stavite na vatru, promešajte i kuvajte dok vam jabuke ne omekšaju.
- Izvadite jabuke i posložite ih na biskvit (on može biti još topao, ne smeta).
- U 2 dcl vode izmiksajte puding od vanile i dodajte u vodu u kojoj su se kuvale jabuke.
- Mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
- Vruć krem izlijte na jabuke i poravnajte.
- Kada se kolač ohladi, izmiksajte slatko vrhnje u šlag i premažite preko krema.
- Stavite u frižider na par sati i poslužite.
Lakše i ukusnije ne može: Napravite ovaj kolač od jabuka, vazdušast i mekan kao pena! (RECEPT)