Odličan

Meki kolač od bundeve: Jedini slatkiš koji se preporučuje deci! (RECEPT)

Jesen je zlatom obojila prirodu, ali nam je zlato donela i na tanjir i to u obliku bundeve

Recepti
Autor:
Meki kolač od bundeve: Jedini slatkiš koji se preporučuje deci! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sećam se onih dana kada sam išla kod bake na selo: jesen je uvek mirisala na pečenu bundevu... Dok je na starom smederevcu kuvala sarmu, u rerni je obavezno pekla polovinu zlatne i sočne bundeve...

Sa malo meda i cimeta, ovo je bila najlepša poslastica na svetu.

Mi vam danas predlažemo da napravite jedan divan kolač od bundeve:

Kolač od bundeve

Sastojci: 200 g rendane bundeve; 250g šećera; 100 ml ulja; 1 jaje; 200 ml mleka; 150 g pšeničnog griza; 50 g mlevenih oraha; 1 kašičica cimeta; 3 pune kašike mekog brašna; 1 kesica praška za pecivo.

Za preliv: 100 g čokolade za kuvanje; 4 kašike šećera; 100 ml mleka; 1 kašičica maslaca.

Priprema: Umutiti jaje sa uljem, dodati mleko i šećer pa mutiti još malo. Dodati zatim rendanu bundevu, orahe, griz, cimet, brašno i prašak za pecivo. Sve lagano izmešati i sjediniti.

Peći oko 35 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

Pred kraj pečenja kolača pripremiti preliv. U šerpici rastopiti mleko sa šećerom, čokoladom i maslacem. Vruć preliv sipati preko vrućeg, ispečenog kolača. Ostaviti da se kolač ohladi i upije preliv, pa seći na željene kocke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs