Kao što znate, med je jedan od najmoćnijih imunostimulirajućih sredstava koji se bore protiv svih vrsta virusa i bakterija, a preporučuje se i kod gastrointestinalnih bolesti.
Ako pomešate bundevu sa medom, dobićete zaista lekovit efekat na telo. Tako se korisna svojstva bundeve sa medom mogu koristiti u borbi protiv kamena u bubregu i peska u žuči.
Kako napraviti bundevin med
Uzmite veliku bundevu, tešku oko 9 kg, ogulite je i sameljite je na mlinu za meso zajedno sa jezgrom i semenkama. U dobijenu kašu dodajte 5 kg meda i izmešajte. Ostavite da odstane 10 dana, na tamnom mestu i to uz redovno mešanje. Jedanaesti dan procedite tečnost kroz gazu, a kašu bacite. Sok pijemo po 50 ml, tri puta dnevno i to 30 minuta pre obroka.
Ovaj lek se koristi za obnogu jetere posle teške bolesti ili posle upotrebe jakih lekova.
Drugi način pravljenja meda:
Uzmite bundevu srednje veličine. Odsecite joj vrh, toliko da možete doći do središnjeg dela bundeve. Očistite je od semenki. U njenu utrobu sipajte bagremov med, pa onim vrhom poklopite bundevu.
Ostavite je na tamnom mestu, na sobnoj temperaturi tokom 10 dana. 11. dan započnite lečenje 1 kašikom i to 3 puta dnevno pola sata pre jela. Konzumirajte bundevin med 20 dana.
Da biste obnovili rad creva, uklonili toksine iz organizma, možete koristiti ovaj med kao dodatak jelima.
Bundeva u kombinaciji sa medom pomoći će vam da se nosite sa nesanicom i povećanim mentalnim stresom.
Lek ne mora biti gorak i ružan. Bundeva sa medom je izuzetno ukusan proizvod koji leči celo telo.
Bundeva se još koristi i kod lečenja anemije, kardiovaskularnih bolesti, edema, gojaznosti. Lako se apsorbuje u organizmu i predstavlja ključnu hranu za bebe.