Sastojci: 10 kora za pitu, 70 g putera.
Za preliv: 800 ml svežeg mleka, 100 g smeđeg šećera, 100 g belog šećera, vanilin šećer, 4 jaja.
Za krem: 500 ml svežeg mleka, 3-5 supenih kašika brašna, 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, kockica putera, 2 jaja.
Priprema: Prvo napravite krem, zato što treba potpuno da se ohladi za pitu.
U šerpu stavite 400 ml svežeg mleka i šećer. Sačekajte da se šećer rastopi i isključite. Ne treba da provri.
U posudi razbijte dva jajeta. Dodajte brašno, vanilu i preostalu količinu mleka. Mešajte žicom tako da dobijete glatku smesu. Pomešajte jaja sa mlekom u tankom mlazu, mešajte neprestano. Vratite na vatru, sačekajte da provri i da se zgusne. Isključite i dodajte maslac. Mešajte dok se ne rastopi. Prebacite u duboku keramičku posudu. Pokrijte krem dobro streč folijom, tako se neće stvoriti korica. Ostavite da se potpuno ohladi.
Malo neobičan, ali odličan desert
