Sastojci: 500 griza, 30 g kvasca, 2 kašike brašna, pola šolje maslinovog ulja, pola kašičice soli, 1 žumance, voda.
Priprema: U dubokoj posudi pomešati griz, brašno i kvasac pomešan sa malo vode, maslinovo ulje i so. Dodajeti vodu i zamesiti elastično testo.
Mesiti jako desetak minuta, nakon toga podeliti na dva ili četiri dela, koliki hoćete da budu hlepčići.
Loptice testa razvući u okrugle hlepčiće i stavljati u pleh namazan uljem, pokriti krpom i ostaviti da malo odstoji na toplom.
Domaće kore preko stola, korak po korak: Ovako ne može da ne uspe! (FOTO)
Nakon što narastu, premazati žumancetom pomešanim sa malo vode ili mleka i peći u jako ugrejanoj rerni.
Proveriti da li su unutra pečeni pomoću oštrog noža ili igle.
Možete i da ih prevrnete da bi se ispekli ravnomerno svuda. Pečene hlepčiće ostaviti da se prohlade i služiti tople.
Prijatno!
Cepkana paprika: Gurmanski hit za zimnicu koji ćete praviti svake godine! (RECEPT)