Sastojci:
- 4 belanca
- 1 prstohvat soli
- 175 grama šećera u prahu
- 4 kašike skrobnog brašna
- 2 kašike kakaa u prahu
- 2 kašike sirćeta
- 4 žumanca
- 120 grama šećera
- 400 ml mleka
- 40 grama gustina
- 1 mahuna vanile
- 40 grama maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašika šećera u prahu
- jagode
- maline
- limunov sok
- rastopljena tamna i bela čokolada
Neodoljivo ukusno: Mini Pavlova torta sa jagodama! (RECEPT)
Priprema:
- Umutite belanca sa soli, dodajte šećer i sirće, te izmiksajte i sa špatulom umešajte kakao i skrob.
- Na papiru za pečenje nacrtajte krug razmere 20 cm, stavite smesu i poravnajte.
- Podelite sastojke na dva dela i ispecite dve kore.
- U prethodno zagrejanoj rernu 150 Celzijusa stavite koru i pecite jedan sat.
- Kada se ispeče, ostavite da se ohladi.
- Mleku dodajte šećer, semenke i mahunu vanile i zagrejte do vrenja.
- U posebnoj posudi pomešajte žumance i skrobno brašno, te dodajte mleko.
- Na laganoj vatri kuvajte krem dok se ne zgusne.
- Dodajte maslac i promešajte da se maslac rastopi.
- Prebacite krem u manju posudu, pokrijte površinu krem plastičnom folijom i ohladite.
- Nakon hlađenja izmiksajte mikserom.
- Pavlaku za šlag istucite s učvršćivačem za šlag, mahune vanile dok ne postane čvrst, pa sa špatulom umešajte šećer u prahu.
- Na pari rastopite zasebno tamnu i belu čokoladu pa oprano i osušeno voće umačite u čokoladu.
- Stavljajte na papir za pečenje, te u frižider da se dobro stegne.
- Posložite tortu tako da na dno stavite jednu koru, dodate krem i sveže voće, pa dodate drugu koru, kremu i voće.
- Sve zajedno poprskajte rastopljenom čokoladom.
Torta gotova za 15 minuta: Božanstvena čarolija ukusa! (RECEPT)