Slavni televizijski kuvar Džejmi Oliver obožava italijansku kuhinju, a špagete pripremljene na ovaj način poslužuje uz hrskavu pohovanu piletinu.
Sastojci:
- 2 čena belog luka
- Sveži bosiljak
- Maslinovo ulje
- 400 grama pelata
- 300 grama pilećih prsa
- 100 grama brašna
- 2 velika jaja
- 100 grama hlebnih mrvica
- 30 grama parmezana
- 150 grama špageta
Brzinski ručak nezaboravnog ukusa: Špagete sa ribom u paradajz sosu! (RECEPT)
Priprema:
- Ogulite beli luk i naseckajte ga.
- Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno naseckajte.
- U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte beli luk i peteljke bosiljka.
- Mešajte dva minuta, dok beli luk ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte pelat paradajz u tiganj i zgnječite drvenom kašikom.
- U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tiganj.
- Začinite i pustite da krčka pola sata, dok ne postane gusto.
- Pileća prsa istucite čekićem za meso na debljinu od 5 milimetara.
- Pripremite tri male posudice, a u prvoj umutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću hlebne mrvice i parmezan.
- Piletinu najpre umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smesu parmezana i mrvica.
- U drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pecite piletinu 3 – 4 minuta sa svake strane.
- Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovnju, procedite ih i ubacite u sos od paradajza.
- Po potrebi u sos dodajte i malo vode od kuvanja.
- Servirajte piletinu sa špagetima i listovima bosiljka.
Špagete iz rerne sa mesnatim kuglicama: Čarolija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)