Sastojci:
- 175 grama tamne čokolade
- 7 jaja
- 140 grama maslaca
Gotov za samo 25 minuta: Napravite čokoladni kolač bez jaja, sladak je kao med! (RECEPT)
Priprema:
- Namažite kalup za kolač maslacem i obložite papirom za pečenje.
- Čokoladu iseckajte na kockice i otopite na pari.
- Kada se čokolada rastopi, umešajte na kockice naseckan maslac
- Mešajte dok se ne rastopi
- Odvojite žumanca od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite žumanca, lagano mešajte i dodajte prohlađenu smesu čokolade i maslaca.
- U drugoj posudi umutite sneg od belanaca i kašiku po kašiku dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena.
- Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.
- Kalup stavite u veći i dublju tepsiju za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.
- Stavite u rernu zagrejanu na 150 Celzijusovih i pecite 25 minuta.
- Sedina torte treba da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Ispečen kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Pospite šećerom u prahu, iseckajte toplim nožem i poslužite uz voće.
Čokoladni kolač bez pečenja: Samelji, promešaj, razvij pa iseci! (RECEPT)