Ako još niste probali čokoladni kolač sa urmama i suvim voćem, vreme je da ga isprobate. Nećete se pokajati!
Sastojci: 100 g lešnika; 150 g indijskog oraha; 150 g badema; 100 g kokos ljuskica; 100 g sirove čokolade; 180-200 g u vodi natopljenih urmi; seckani orašasti plodovi, seckano suvo voće (smokve, kajsije).
Stari recept za bakin kolač: I diše i miriše! (RECEPT)
Priprema:
U blenderu sameljite orašaste plodove, jedne po jedne. Smesu prebacite u činiju. Urme potopite u vodi, pa ih prebacite u blender s malo vode i mešajte do fine smese. Rastopite čokoladu na pari, pa je dodajte smesi orašastih plodova i kokosa, pomešajte i dodajte izmiskane urme. Smesa mora biti kompaktna. Pripremite papir za pečenje, razvaljajte testo ravno i posipite seckanim orašastim plodovima i seckanim suvim voćem.
Kolač stavite u zamrzivač da se stegne. Kada se smesa stegne, po želji je još možete premazati čokoladnom glazurom.
Kremast, sočan, postan: Najbrži i najlepši kolač ikada pravi se od dva sastojka! (RECEPT)