U šerpu sipajte toplu vodu, stavite belo meso, posolite i dodajte malo ulja. Kada meso bude obareno, iseckajte ga na sitne komade. Krompir i šargarepu očistite i izrendajte. U litar i po vode stavite meso, krompir i šargarepu, a kad provri dodajte kocke, smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata. SavetAko presolite supu ili čorbu, u šerpu dodajte nekoliko komadića jabuke i kuvajte još 10 minuta, a zatim ih izvadite.
Recepti sa Stilom
Pileća čorbica
Izvrsno, dijetalno, ukusno...
Recepti
18:12h Izvor: Stil Magazin
18:12h Izvor: Stil Magazin
Pileća čorba, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 300 g pilećeg belog mesa
- 2 krompira
- Šargarepa
- 1,5 l vode
- 2 pileće kocke
- So
- Ulje