Kelerabu, šargarepu, papriku i celer oljuštite i isecite na kockice. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte povrće i pržite na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Dodajte brašno i dobro sjedinite, posolite pa sipajte vodu, sitno seckan luk i paradajz i u polupokrivenoj šerpi kuvajte još 25 minuta. Kada je gotovo, sameljite sve sastojke u blenderu.SavetOstatak crnog luka ne čuvajte za neko naredno jelo, jer glavica oksidira u dodiru sa vazduhom i postaje otrovna
Recepti sa Stilom
Čorba od kelerabe
Prava sezonska čorba, uživajte...
Recepti
17:24h Izvor: Stil Magazin
17:24h Izvor: Stil Magazin
![Čorba od kelerabe](/data/images/2013/08/05/13/9892_corba-od-kelerabe_ls.jpg)
Čorba od kelerabe, Foto: Shutterstock
- 70 minuta
- Jednostavno
- Za 4 osoba
Sastojci
- 500 g kelerabe
- Šargarepa
- 2 korena celera
- zelena paprika
- paradajz
- pola glavice crnog luka
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- litar vode
- So