PripremaŠargarepu i beli luk očistiti. Peršun dobro oprati. Sve iseći na krupnije komade, ubaciti u secka i na najjačoj brzini dobro usitniti (šargarepu i luk možete samleti i na mašini za mlevenje mesa). Smesu prebaciti u činiju, dodati šećer, so, malo ulja i sirće ili sok limuna po ukusu i dobro promešati. Salatu pre služenja staviti u frižider pola sata da malo odstoji i da šargarepa omekša.
Prste da poližeš
Lagana salata od šargarepe
Ukusna salata
Recepti
15:34h Izvor: Stil Magazin
15:34h Izvor: Stil Magazin
sargarepa, Foto: Thinkstock
- 25 minuta
- Srednje teško
- Za 2 osoba
Sastojci
- 4 šargarepe
- 10 čenova belog luka
- pola veze peršuna
- Sirće ili sok od limuna, so, ulje,
- 1/2 kašičice smeđeg šećera