Sastojci:

• 2 jaja

  • 200 grama nezaslađenog pirea od jabuka

• 60 grama pirovog brašna

• 20 grama kakaa za kolače

• 1 kašičica praška za pecivo

• zaslađivač po želji

• malo ekstrakta vanile po želji

Tart fantazija bez šećera i glutena: Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu! (RECEPT)

profimedia0402681934.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 175 Celzijusa.
  • Kremasto pomešajte pire od jabuka i jaja u posudi.
  • Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, zaslađivač po želji i eventualno malo vanile.
  • Sve dobro umutite.
  • Obloži kalup za pitu papirom za pečenje, te namastite krajeve.
  • Stavite testo u kalup i pecite oko 35 minuta.

Najukusnija čokoladna pita: Po ovom receptu pravićete je stalno!

Jednostavna pita za pripremu, a jedan komad ima samo 70 kalorija