Sastojci:
- 9 kora za pite
- 300 grama višanja
- 1/2 šoljice griza
- 1/2 šoljice ulja
- 1/2 šoljice šećera
- 1/2 šoljice jogurta
- 1 kašika cimeta
- 1 kašika hlebnih mrvica
- 1 vanilin šećer
Neodoljiva pita sa jabukama, orasima i čokoladom: Ne košta mnogo, a pravi se za čas! (RECEPT)
Priprema:
- Pripremite nadev za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, šećer, griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo, a onda dodajte cimet. U zavisnsoti od toga koliko ima kora, toliko ćete imati rolni.
- Odvojite po četiri kore ili po pet za jedan rolnu, pa na svaku namažite nadev, a na poslednju prvo nadev, pa višnje.
- Urolajte i pecite na 200 Celzijusa sve dok lepo ne porumene.
- Ostavie da se ohlade.
- Zatim, napravite preliv od 2 čaše vode i 2 čaše šećera i prelijte preko pite.
Bakina mafini lenja pita: Neodoljiva kombinacija ukusa osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT, VIDEO)