Recept uz koji će uživati u karfiolu čak i oni koji ga nešto baš i ne vole!
Potrebni sastojci:
- Maslinovo ulje
- Tri veća jaja
- 30 grama prezli
- 30 grama rendanog parmezana
- Jedan karfiol - odvojeni "cvetići" i tanje drške
- So i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni i u plići pleh stavite papir za pečenje ili ga nauljite.
U jednu činiju ulupajte jaja, a prezle, rendani parmezan, biber i so ponešajte u dubokom tanjiru.
Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo! (RECEPT)
Karfiol uvaljajte u jaja, pa u prezle, a onda ih ređajte u pleh i pecite dvadesetak minuta, ili dok karfiol ne omekša tako da možete da ga probodete viljuškom.
Na pola pečenja, okrenite "zalogajčiće" u plehu, tako da se ravnomerno ispeku.
Ovo jelo se služi toplo.
Prijatno, uživajte!