Pravi se sa jogurtom, krastavcima, lukom, limunom i začinima, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Sastojci:
- Jedan veći krastavac
- 160 grama grčkog jogurta
- Kašika maslinovog ulja
- Dve kašičice mirođije
- Kašičica i po limunovog soka
- Jedno veće čeno belog luka
- Četvrtina kašičice soli
Priprema:
Najpre izrendajte krastavac, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode.
Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta.
Probajte salatu, pa po želji dodajte još začina, limunovog soka ili soli.
Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru.
Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.
Šarena pileća salata: Lako se sprema, može da bude i obrok! (RECEPT)