Pravi se sa jogurtom, krastavcima, lukom, limunom i začinima, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Sastojci:

  • Jedan veći krastavac
  • 160 grama grčkog jogurta
  • Kašika maslinovog ulja
  • Dve kašičice mirođije
  • Kašičica i po limunovog soka
  • Jedno veće čeno belog luka
  • Četvrtina kašičice soli

Priprema:

Najpre izrendajte krastavac, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode.

Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta.

shutterstock-507443281.jpg
Foto: Profimedia

Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru.

Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.

Šarena pileća salata: Lako se sprema, može da bude i obrok! (RECEPT)

Osvežavajuća grčka salata koju ćete iznova praviti!

Osvežavajuća grčka salata koju ćete iznova praviti!