Sastojci:
- 600 ml mleka
- 6 kašika pšeničnog griza
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaa
- 20 grama čokolade za kuvanje (2 reda)
- Malo arome ruma
Za kremu:
- kesica udinga od vanile
- 250 ml mleka, za puding
- 3 kašike šećera
- vanilin šećer
- 80 grama šlaga
- 200 ml mleka za šlag
Čupava Kata: Starinski kolač koji se obožava! (FOTO)
Priprema:
- Skuvajte puding u 250 ml meka sa tri kašike šećera i vanilin šećera, po uputstvu s kesice.
- Puding ohladite da bude gust.
- U posudi promešajte griz, kakao i šećer.
- Mleko zagrejte i dodajte smesu s grizom.
- Kuvajte uz povremeno mešanje.
- U griz dodajte čokoladu na kockice, mešajte dok se ne otopi.
- Ubacite rum, te poravnajte po mokrom limu za pečenje.
- Umutite šlag s mlekom, lagano umutite puding mikserom.
- U posudu s pudingom dodajte par kašika šlaga i dobro promešajte.
- Dodajte ostatak šlaga i lagano promešajte, dobijenu kremu rasporedite po hladnoj griz podlozi.
- Poravnajte i ukrasite šlagom.
- Kolač ohladite i uživajte.
Pašin lokum ili sultanova sarma: Kolač koji se pamti! (RECEPT)