Sastojci:
Foto: Profimedia
Priprema:
- U mleko sipajte šećer, vanilin šećer i jaje i promešajte.
- Dodajte griz, stavite na šporet da se kuva ali voditi računa da bude umerena temperatura da ne zagori.
- Kuvajte oko 10 minuta, dok mase ne postane dovoljno gusta.
- Suvo grožđe potopite u vodu 15 minuta pre nego što ćete ga dodate u griz.
- Kad je griz kuvan ostavite ga pokrivenog da odstoji oko 5 minuta.
- Banane isecite na kolutiće, a orahe sameljite na blender.
- Sve pospite limunovim sokom i dodajte med, te lagano izmešajte.
- Zatim dodajtesuvo grožđe.
- Pripremiti posude u kojima ćete služiti dezert.
- U svaku od njih sipajte ravnomerno jedan sloj griza, pa preliv od meda, pa odozgo ponovo griz.
- Odozgo sipajte po malo slatkog preliva sa medom i orasima, a po želji ukrasite i pospite sa malo kakaoa u prahu ili narendajte čokoladu.
Nema koje dete ne voli ovu poslasticu i zato ne oklevajte već ih obradujte neodoljivim ukusom
Budi deo Stil zajednice.