Mora da se reši

Kira Najtli o velikom društvenom problemu: Samo bogate mame mogu da rade i odgajaju decu!

Plaćanje bebisiterki se uopšte ne isplati, jer na kraju imate račun kao da niste ni radili
Vaše dete & vi
17:06h Autor:
Kira Najtli o velikom društvenom problemu: Samo bogate mame mogu da rade i odgajaju decu!
Foto: Profimedia

Engleska glumica Kira Najtli progovorila je o majčinstvu i povlasticama koje nedostaju mnogim majkama.

Ona je rodila prvo dete u maju 2015. godine, i svega nekoliko meseci nakon porođaja vratila se poslu. Tada je shvatila da u našem društvu postoji ogroman problem.

"Dadilje u Velikoj Britaniji su vrlo skupe, zbog čega mnoge žene ne mogu da priušte sebi da se vrate na posao. Postala sam vrlo svesna da sam srećna što mogu da priuštim dobru brigu za dete," istakla je slavna glumica u iskrenom intervjuu za britanski časopis Harper's Baazar.

"Šokantno je koliko košta briga za decu u ovoj zemlji. I trebalo bi da bude skupa, jer je reč o teškom i važnom poslu. Ali, ne postoji nikakva opcija za žene koje žele da se vrate na posao, osim ako nisu vrlo dobro plaćene i mogu da priušte dadilju puno radno vreme pre nego što dete dobije mesto u vrtiću," rekla je Kira.

Glumica veruje i da bi trebalo izjednačiti porodiljsko odsustvo za majke i očeve i tako porodici ponuditi dodatne mogućnosti za organizaciju.

"Kada poslodavac razmišlja da li da zaposli muškarca ili ženu, posmatra ih i misli: Ona će u nekom trenutku uzeti barem devet meseci ili koliko već, a muškarcu to ne treba. Nemojte mi reći da takve stvari ne utiču na njegovu odluku", zaključila je glumica.

Odgajite normalno dete: 4 roditeljska principa od kojih Danci ne odstupaju ni po koju cenu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs