RECEPTI

Vreme je za koprivu: Uvedite je u ishranu svog deteta na vreme!

Koprive će uskoro biti u izobilju stoga ne zaboravite da je na vreme uvedete u dečju ishranu
Vaše dete & vi
17:54h Autor:
Vreme je za koprivu: Uvedite je u ishranu svog deteta na vreme!
Foto: Shutterstock

Kopriva je poznata po svojim blagodatima za zdravlje, pa je možete koristiti i za pripremu zdravih kašica Imunitet vaših mališana najbolje ćete ojačati uvođenjem ove ne tako popularne biljke proleće je pravo vreme da obogatite dečji jelovnik.

Pripremite kašicu od koprive koje će uskoro biti u izobilju. Ne zaboravite blanširati koprivu i baciti vodu pre korištenja za pripremu kašica.

Kašica od koprive i krompira

Koprivu blanširajte, bacite vodu od kuvanja i dodajte je vodu u kojoj se kuva krompir koji je do tada već omekšao. Kada je kuvano dodajte malo maslinovog ulja i izmiksirajte uz postepeno dodavanje vode dok ne dobijete željenu gustinu kašice.

Evo kako da upropastite svoje dete: Ako uradite ovo napravićete nesposobnjakovića za ceo život!

Kašica od koprive i komorača

Posebno blanširajte koprivu i dodajte je komoraču koji se već gotovo skuvao. Miksirajte jednako kao prethodnu kašicu uz postepeno dodavanje vode.

Kašica od koprive i šargarepe

Šargarepu i malo krompira iseckajte na kockice i skuvajte te pred kraj dodajte blanširanu koprivu. Ako smatrate da dete ne unosi dovoljno tečnosti, možete dodati više vode u kašice i tako dobiti oblik supe.

Koprivu možete koristiti i u svim ostalim kombinacijama kao kvalitetnu zamenu za spanać u mnogobrojnim kombinacijama s pirinčem i svim ostalim povrćem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs