poučno!

PEVAČICE PINK I DŽENIFER LOPEZ DRUGAČIJE VASPITAVAJU DECU: Evo šta im strogo zabranjuju!

Pink, pevačica prepoznatljivog glasa, svojoj decu i dalje brani da imaju mobilne telefone! A u njihovoj kući važe stroga pravila kada je tehnologija u pitanju!

Vaše dete & vi
Autor:
PEVAČICE PINK I DŽENIFER LOPEZ DRUGAČIJE VASPITAVAJU DECU: Evo šta im strogo zabranjuju!
Foto: AP

Njena desetogodišnja ćerka Vilou i petogodišnji sin Džemson na svoje prve mobilne telefone moraće još da čekaju, jer je za sada prerano da ih imaju.

Pevačica Pink objasnila je da u njenoj kući postoje pravila kada je u pitanju tehnologija.

-Postoji svetla i tamna strana tehnologije i za decu i za odrasle. Što se dece tiče, telefone još ne koriste. Imam desetogodišnjakinju, koja nema svoj mobilni telefon, iako mi se juče žalila da ih većina dece u njenom razredu ima. Nije me briga. Ipak, to ne znači da ih u jednom trenutku neće dobiti: “Ne možemo biti poput dinosaurusa. Moraćemo to da prihvatimo - objasnila je Pink.

Pink smatra da je tehnologija može biti sjajna za decu kada je u pitanju uspavljivanje.

- Kada noću požele da slušaju bajke, naravno da ću im to dozvoliti. To im pomaže da lakše utonu u san, da se ne boje mraka i da se ne osećaju usamljeno - dodala je pevačica.

Ona nije jedina poznata mama koja je zabrinuta zbog preteranog gledanja u ekrane.

Dženifer Lopez, takođe, vaspitava decu na drugačiji način

Svojevremeno je izjavila da deci ne dozvoljava korišćenje tableta preko nedelje, kao i igranje video igrica.

- Škola je na prvom mestu i moraju biti dobri učenici, a nedelja je rezervisana za takav oblik zabave - izgavila je tom prilikom J Lo.

Uozorenje stručnjaka:

Stručnjaci upozoravaju da su pametni telefoni dvosekli mač, i da ih ne treba davati deci, dok ne postanu dovoljno zrela i odgovorna da bi mogla da ih pravilno koriste. Studije pokazuju je da adolescenti koji provode više vremena na pametnim telefonima, češće imaju probleme s mentalnim zdravljem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs