Neverovatno

MACA: Kad sam prvi put upoznao brata imao sam 12 godina, a on 30! Igrom slučaja, obojica smo nosili iste košulje..

"U principu, Saša živi u Herceg Novom, ja u Sarajevu i jednio što mi je falilo jeste još braće i sestra," iskren je glumac

Porodica
Autor:
MACA: Kad sam prvi put upoznao brata imao sam 12 godina, a on 30! Igrom slučaja, obojica smo nosili iste košulje..
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Dragan Marinković Maca rođen je u Sarajevu, a polubrata Sašu je upoznao kada je imao 12 godina.

"Imam bracu iz tatinog prvog braka, on je u Herceg Novom, Saša moj! I to mi je najlepša scena koju sam doživeo u životu, on je stariji od mene 18 godina, i kad bi ti to sad video na filmu, to što sam ja doživeo kad smo se sreli. Slušaj sad scenu, istinit događaj! Dakle, Tata je bio bolestan i ja Sašu do tada nikada nisam upoznao", rekao je Maca i otkrio da su on i brat imali identične košulje.

"Meni je 12, njemu 30, i tata leži i tu smo mama i ja, i sad tu ulazi Saša, na vrata bolnička, u istoj košulji u kojoj sam i ja! Ali bukvalno! Život piše romane. On je i dalje u Herceg Novom, porodica i to, i kod mene nema da kažem moj Lav i Fjodor Simeon su polubraća, brat je brat. Moji sinovi nisu međusobno polubraća, ne gledam ja to tako. Braća su! U principu, Saša živi u Herceg Novom, ja u Sarajevu i jednio što mi je falilo jeste još braće i sestra. Ono kad je belaj uvek neko ima brata, ima sestru, a ja sam jedinac i to nije dobro. A nisam razmažen bio nikada", govorio je "Kurir" i otkrio kako je potrošio prvi zarađen novac.

"Počeo sam da radim sa 13 godina i to zahvaljujem svojoj majci što me je osamostalila i vrlo rano sam, sa 16 godina, počeo da živim sam. Prvi posao mi je bio u pekari, posle sam radio u ‘Zori‘, to ti je tvornica čokolade. U šest ujutro su me čekali džakovi od 50 kila, nema, ne sme se zakasniti ni sekunde! Pa sam cepao karte na autobuskoj, pa prao šoferšajbne i nikad nisam stao raditi. Ja sam to tako hteo. Meni ja tata rano umro, 12 i po godina sam imao, ali nisam bio mučenik, da me sad tu neko sažaljeva, i samo da ti kažem: ja sam samom sebi zaradio prvi ‘levis 501‘ i ‘starke‘. Od prve plate sam kupio dasku za peglanje baki Mariji, maminoj majci, kupio sebi ‘leviske‘ i onaj sat železnički, to je tad bilo - vaaaau!", bio je iskren Maca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs