SAZNAJTE VIŠE

OVO MI ZAMERA I SADAŠNJA I BIVŠA SUPRUGA: Ivan Ivanović iskreno o roditeljstvu i odnosu sa starijom ćerkom! (FOTO)

Ivan Ivanović nikada ovako iskreno nije govorio o odnosu sa starijom ćerkom

Vaše dete & vi
Autor:
OVO MI ZAMERA I SADAŠNJA I BIVŠA SUPRUGA: Ivan Ivanović iskreno o roditeljstvu i odnosu sa starijom ćerkom! (FOTO)
Ivan Ivanović, Foto: Kurir / Marina Lopičić

Uvek su bile retke prilike, a čini se da su poslednjih godina postale još ređe, u kojima poznati voditelj Ivan Ivanović (46) govori o privatnom životu, naročito ako je tema vezana za njegove najbliže ljude, na prvom mestu ćerke. Zato je iznenađujuće koliko je otvoreno govorio o sebi kao roditelju prilikom nedavno datog intervjua za emisiju "U suštini" u produkciji "Instituta za digitalne komunikacije". Ivanović je odgovorio na brojna pitanja koja se tiču njegovog odnosa sa starijom ćerkom Stašom koja je inače naša istaknuta prvakinja u plesu. U nastavku vam prenosimo delove tog razgovora i Ivanova današnja stanovišta o modelu roditeljstva koji je postavio u odnosu sa naslednicom.

- Uvek sam iskren sa ćerkom, nekad sam čak i previše slobodan u odnosu s njom, to je nešto što mi zamera bivša supruga, ali i sadašnja. Budući da sam odrastao u atmosferi čvrste, čelične discipline to je u meni probudilo bunt kasnije u životu pa mi je želja da sa svojom decom uradim sve suprotno. U vaspitanju ćerke mi je najvažnije bilo da ona izraste u dobru, poštenu i iskrenu osobu koja je slobodna. Može, međutim, biti da je moja ćerka i previše slobodna. Teško je izgraditi autoritet s njom, zna da bude i tvrdoglava, ali je predivna osoba, emotivna i krhka. Sada mislim da s tom generacijom teško prolazi neki drugi pristup. Kod njih je sve brzo i površno, što je posledica tehnološkog buma u kojem odrastaju - naveo je Ivanović koji ne spada u roditelje koji svakog dana obasipaju decu različitim savetima, ali smatra da to čini u pravim trenucima.

- Ćerki dajem savete, ali samo kada osećam da joj mogu pružiti nešto korisno. Savetujem je kako da uspe, ostvari svoje ciljeve. Ona nekada sama dođe po savet, mada najčešće ima veliku želju da sve sama reši. Razumem je, nije joj bilo lako u životu zato što je ćerka poznate ličnosti. Sećam se da je išla na neka takmičenja u plesu gde bi osvajala zlatnu medalju a onda bi joj govorili kako joj je to tata sredio. Ona nosi taj pritisak mog imena i nekad mislim da je namerno birala zanimanje s kojim ja nemam nikakve veze da bi mogla da kaže da je stvarno sve sama postigla - istakao je voditelj i dodao:

- Ni meni tu nije bilo lako, jer nekad nisam odlazio tamo gde bih voleo da sam išao. Na primer, godinama nisam mogao da odem po nju u školu, jer kako bih kročio u dvorište deca bi skakala na mene, tražila autograme, a onda bi njoj bilo jako neprijatno pa me je zamolila da više ne dolazim - rekao je Ivanović koji vidi pravu štetu u tome pto ga ćerka neće naslediti u poslu kojim se on bavi.

- Kada je bila mala govorio sam da ima šansu da postane srpska Sara Silverman ili srpska Elen Dedženeris, jer ima tu vrstu topline, duhovita je, dobro izgleda pred kamerama, a onda sam shvatio da od toga neće biti ništa samo zato što sam joj ja otac. Jer neko bi rekao "vidi ga, sad je i ćerku doveo na televiziju". Ona se, stoga, naprimala različitih udaraca u životu zato što sam joj ja otac i svašta je doživela. Meni je žao zbog toga, ali nisam to nikako mogao da sprečim - rekao je poznati voditelj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs