SAZNAJTE VIŠE

VELIKI DEO MOG ŽIVOTA JE PROTEKAO BEZ NJE: Ispovest Rade Đurić o roditeljstvu! (FOTO)

Tuga Rade Đurić zbog odlaska ćerke u inostranstvo sa svakom novom životnom situacijom sve je dublja

Vaše dete & vi
Autor:
VELIKI DEO MOG ŽIVOTA JE PROTEKAO BEZ NJE: Ispovest Rade Đurić o roditeljstvu! (FOTO)
Rada Đurić, Foto: Printscreen Youtube / Da sam ja NEKO

Umesto sreće, tuga Rade Đurić očitavala se na zrelom licu novinarke, koja je još jedan rođendan obeležila bez naslednice Vere. Naime, ćerka koju je ona dobila u braku sa Goranom Đurićem sa 18 godina se preselila u Njujork gde je dobila stipendiju. Tamo je ostala, skućila se, udala, stvorila porodicu i nije tajna da nema nameru da se u Beograd vrati, što neverovatno mnogo boli Radu.

Iako, radosna zbog ćerkinog uspeha i blagostanja, koje je stekla životom "preko grane", novinarka ipak ne može da sakrije bol i tugu što njena mezimica propušta sve važne događaje u njenom životu, a situacija je obostrana.

- Veliki deo mog života protekao je bez nje, što je mnogo gore kad gledam onako sebično, roditeljski. Međutim, kad nju posmatram, onda pomislim da je tako bolje, jer ako je detetu dobro onda je dobro i roditelju. Vera je za mene paradigma sve dece koja su negde otišla. Verujem da su oni pravi heroji, jer nisu izmešteni samo iz roditeljskog doma već iz svoje kulture, svega. Često joj kažem da je moj idol. Navikla sam se već razdvojenost, jer je između dolazaka i odlazaka čista ljubav, bezrezervno razumevanje. Da se nisu desile takve okolnosti, možda to ne bih otkrila ni kod sebe ni kod Vere. Reč je o čistom upoznavanju sopstvene dece, pa i sebe kroz njih - kazala je svojevremeno Rada, kojoj ove reči samopomoći i utehe nisu pomogle da bez suza u oku ove godine dočeka bez naslednice rođendan.

Mada nasmejana na svim fotografijama koje su tim povodom nastale, Rada nije mogla da sakrije tugu, a nadasve čežnju što njena mezimica nije kraj nje. Dan koji bi po pravilu trebalo da se obeleži u veselju, okružena drugaricama voditeljka je provela sa setom u očima razmišljajući o Veri. I pored toga okupljene zvanice divno su se provele, a prevashodno su među njima bile žene, Radine bliske drugarice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs