OTVORENO

MNOGE ŽENE ĆUTE O OVOME! NISAM ZNALA ŠTA DA RADIM SA SINOM: Iskrena ispovest Vesne Đogani!

Vesna Đogani imala je veoma turbulentne faze u majčinstvu.

Vaše dete & vi
14:14h Autor:
MNOGE ŽENE ĆUTE O OVOME! NISAM ZNALA ŠTA DA RADIM SA SINOM: Iskrena ispovest Vesne Đogani!
Foto: Kurir/Nemanja Nikolić

Pevačica Vesna Đogani (39) gostujući u emisiji na televiziji "K1" otkrila je neke druge detalje iz njenog porodičnog života.

Supruga Đoleta Đoganija pričala je o roditeljstvu i koliko joj je dolazak sina Adrijana (15) i ćerke Laure (7) promenio život. Takođe, priznala je da roditeljstvo uopšte nije bio lak zadatak na samom početku.

- Nama ljudi ne veruju da nam je mnogo pesama bazirano na onome što se zaista dogodilo, pa čak je i pesma "Kralj diskoteka" takva jer kada smo Đole i ja saznali da čekamo Adriana njegova prva reakcija bila je "pa, zašto baš sad". Tek što smo snimili album, zakazali mnogo nastupa. Ali ja sam nekako u sebi osećala da će sve biti u redu i samo sam mu to i rekla, da ja znam da će nekako sve funkcionisati, iako to nikako nisam mogla da znam i iako ni sama nisam do kraja verovala u to. Nastupala sam praktično do kraja trudnoće i sve je nekako išlo po svom, a Đole je bio tu da me podrži - ispričala je Vesna i potom dodala da su prave poteškoće usledile tek nakon porođaja.

- Znam da mnoge žene ćute o ovome, ali ja sam prvih šest meseci od Adrianovog dolaska patila od postporođajne depresije. Manifestovala se tako što sam bila potpuno bezvoljna za bilo kojom aktivnošću u vezi sa bebom, čak nisam znala šta da radim sa sinom, plašila sam se da neću moći. Nije pomoglo ni što se Đole postarao da mi sve bude maksimalno olakšano, unajmio je ženu koja nam je pomagala oko svih kućnih poslova, moje je bilo samo da budem majka, da se posvetim sinu i ništa više od toga ali ja nekako na samom početku nisam mogla. Naravno, to je vremenom prolazilo i razvila sam veoma poseban odnos s njim. Kasnije, kada sam rodila Lauru, već sam mnogo drugačije gledala na stvari - rekla je Vesna koja je zbog teškoća u roditeljstvu morala da se obrati i psihoterapeutu.

- Kako je Adriano postajao sve stariji nisam mogla da se izborim s njegovim temperamentom, ništa me nije slušao i za sve je mislio da zna bolje. Zato sam se obratila za pomoć profesionalcu i učila sam da drugačije pristupim svom detetu kako bismo pronašli zajednički jezik. Đole je u tom pogledu bio drugaliji od mene, umeo je da povuče granicu i bude strog kada je potrebno, ali i popustljiv u istoj meri - objasnila je Vesna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs