RODITELJSTVO

Kako da za kratko vreme ojačate imunitet deteta: Uz ove cake povrće će im postati omiljena hrana!

Ovi trikovi provereno daju rezultate

Vaše dete & vi
15:49h Autor:
Kako da za kratko vreme ojačate imunitet deteta: Uz ove cake povrće će im postati omiljena hrana!
Foto: Shuterstock

U ovom periodu, jačanje imuniteta, naročito kod dece je prioritet. Znamo da mnogima povrće nije omiljena namirnica, ali uz ove trikove, sami će tražiti dodatnu porciju.

Sa ovim trikovima nema greške:

1. Pustite da ogladne

Dok zagrevate hranu, na sto stavite tanjir sa seckanim povrćem. Dok čekaju da ručak bude postavljen, sigurno će posegnuti za tim povrćem jer su gladni.

2. Dodajte malo putera

Mnoga deca odbijaju povrće jer im je gorko. Možete propržiti povrće na maloj količini putera i to će mu dodati boji ukus koji neće moći da odbiju. Uz to, puter sadrži vitamine koji su posebno korisni za rast organizma.

3. Dodajte sos

Deca više vole hranu koja izgleda zanimljivo, zato uz povrće dodajte sos. Pomešajte grčki jogurt, začinsko bilje i malo soli. To neka bude sos u koji će umakati naseckano povrće na štanglice.

4. Ponudite im više opcija

Ako deci ponudite samo jednu vrstu povrća, velika je verovatnoća da će odbiti da jedu. Međutim, ako im omogućite da biraju između nekoliko vrsta raznobojnog povrća, sigurno će izabrati jednu od njih.

5. Budite dobar primer

Deca oponašaju ponašanje svojih roditelja, pa ukolko vas vide da jedete povrće velika je verovatnoća da će i oni poželeti isto.

6. Pustite ih da vam pomognu u pripremi salate

Neka deca pomognu u pripremi salate, jer će vrlo rado pojesti ono što su sami pravili.

7. Ne forsirajte ih

Decu ne treba prisiljavati da jedu povrće, jer što ih više forsirate da nešto urade, to će se više odupirati. Ako im ne dozvolite da stalno nešto jedu između obroka, ogladneće pa će pojesti i to povrće koje se nađe ispred njih.

8. Napravite im smuti

Deca ne vole da žvaću tvrdo povrće, ali sigurno neće odbiti smuti.

9. Kamuflirajte povrće

Pire od povrća svetlih boja, poput karfiola ili tikvica, pomešajte sa prethodno pripremljenim pireom od krompira, tako ćete ga najbolje “kamuflirati”.

10. Smislite neku zanimljivu priču

Uvek se potrudite da hrana u detetovom tanjiru izgleda lepo i budite maštoviti. Ili, izmislite neku igru u kojoj oni moraju nešto da pojedu.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs