ovako najdraži tata postupi

Tata, dobila sam prvi put: Evo kako je samohrani otac preživeo prvu menstruaciju svoje ćerke! (FOTO)

Čim mu se ćerka požalila da joj se nešto čudno dešava, on je otrčao u školu da joj pomogne

Vaše dete & vi
09:30h Autor:
Tata, dobila sam prvi put: Evo kako je samohrani otac preživeo prvu menstruaciju svoje ćerke! (FOTO)
Foto: PrintscreenFejsbuk/Maverick Austin

Biti samohrani otac verovatno samo po sebi nije lako, a biti samohrani otac devojčice u pubertetu je poseban izazov.

Maverik Austin iz Teksasa je svojim primerom dokazao kako i otac može dobro da se snađe sa ženskom fiziološkom pojavom - prvim menstrualnim ciklusom svoje ćerke.

Kad je shvatio da mu je ćerka Avi (11) u školi dobila prvu menstruaciju zbog koje se uplašila, on joj je pritekao u pomoć.

Kao i mnoge devojčice njenog uzrasta, Avi nije bila skroz sigurna šta se događa kad je prvi put videla krv na donjem vešu, pa je iz škole nazvala tatu da mu se požali kako joj se "nešto čudno događa", te misli da "nije stigla na vreme u toalet".

Otac je istog trenutka seo u auto i stigao u školu.

"Požurio sam u školu, odneo joj rezervnu odeću, staru bacio u smeće i odjurio da obavim bitan poziv za konferenciju", napisao je otac na Fejsbuku.

Evo šta menstruacija govori o vašem zdravlju: Ako primetite ove simptome, javite se lekaru obavezno!

Međutim, posle nekoliko sati devojčica ga je ponovo zvala dok je imao važan poslovni sastanak i rekla "Tata, opet mi se dogodilo".

Zbunjeni i zauzeti otac rekao joj je da se "bolje obriše i stavi malo toalet papira", te da će je opet zvati za sat vremena.

"Nekoliko minuta kasnije mi je sinulo. O, Bože! Potrčim do kante za smeće da iskopam i pregledam donji veš od ranije i viknem: "To je krv!"

A kako menstrualna krv, pogotovo na početku ciklusa, može biti smećkaste boje, nije čudo da su i devojčica i otac bili veoma zbunjeni.

Kako najdraži tata postupi? Krene u akciju, naravno", napisao je Maverik koji je odmah prekinuo sastanak, izvinio se kolegama i objasnio da mora odmah da ide.

"Trčim u školu i zovem usput školsku medicinsku sestru da potraži moje dete i istovremeno proživljavam napad panike jer me je ćerka zvala u pomoć, a ja sam je otkačio. Utrčim kod sestre, a Avi stoji vrlo mirna, gleda me i kaže:

"Tata, dobila sam prvi put..." Otac ju je odmah zaustavio na pola rečenice.

"Već znam, Avi. Shvatio sam odmah, nekoliko minuta nakon što sam prekinuo poziv", priseća se otac.

A kako bi ispravio grešku iz neznanja, za Avi je pripremio malo iznenađenje jer je kasnije pitala i dobija li se nešto za početak menstruacije, "kao kad ti zub ispadne".

On je kao pravi otac odjurio do radnje i ćerku iznenadio sa dosta čokoladica i drugih slatkiša, cvećem i sladoledom.

Zašto menstruacija traje duže nego što bi trebalo: 5 signala za uzbunu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs