Neverovatna priča

Rekli su joj da će umreti ako ne abortira, odustala u poslednjem trenutku: Strašna priča se ovako završila!

To je bio znak odozgo, tvrdi žena i dan danas

Trudnoća
Autor:
Rekli su joj da će umreti ako ne abortira, odustala u poslednjem trenutku: Strašna priča se ovako završila!
Foto: Shutterstock

Tokom prve trudnoće, u šestom mesecu, Čejsiti Barker iz Teksasa se razbolela. Za samo mesec dana smršala je 19 kilograma. Lekari su se plašili i za njen i za bebin život.

Doktori nisu mogli da utvrde o čemu se tačno radi, zbog trudnoće nisu smeli da sprovode određene testove, ali su na kraju zaključili da je trudnoća zakomplikovala zdravlje ove žene i da je najbolje da abortira.

Čejsiti je bila prestravljena. Nije želela da odustane od bebe, ali plašila se da će umreti. Nakon puno razmišljanja, Čejsiti i njen suprug Kirk pristali su na abortus.

Došli su u bolnicu u zakazanom terminu kako bi Čejsiti obavila kiretažu, ali već od jutra počele su da se dešavaju, kako ona kaže, čudne stvari.

"To su bili znakovi "odozgo". Ne znam koliko parova sa bebama smo sreli usput. Gledala sam u njihova srećna lica. Ne znam kako sam smogla snage da uđem u bolnicu, znajući gde idem i zbog čega. Javili smo se sestri i seli da sačekamo da me prozovu. U tom trenutku, u čekaonicu ulazi devojka i na tablu od plute koja je visila na zidu lepi parole protiv abortusa i citate o važnosti i svetosti svakog ljudskog života. Ne mogu da ne pročitam. Suze mi nekontrolisano idu niz lice.

Prozivaju me. Odagnavam misli. Prilazim. Daju mi papir da potpišem. Umrlica mog nerođenog deteta. Bebe koja je još uvek u mom stomaku. Dobijam nagon za povraćanjem.

Trčim napolje, suprug trči za mnom. Ne mogu, kažem. Neka umrem, ali ne mogu ovo. Suprug me ubeđuje da je to ispravna odluka, da ćemo imati puno dece kasnije, kad utvrde šta mi je i kad me izleče. Slušam ga i klimam glavom, ali sam ukopana u mestu. Nisam mogla da potpišem taj papir. Nisam mogla da uđem u tu sobu. Nisam mogla da legnem na taj sto.

Otišli smo kući sa parolom: Neka bude šta bude", prisetila se Čejsiti najtežeg trenutka u svom životu.

Nakon dve nedelje, njeno zdravlje je počelo da se popravlja. Boja joj se vratila u lice, počela je bolje da jede i da dobija na težini, kao i sve druge trudnice. Iznela je trudnoću do samog termina i rodila zdravog sina.

Ubrzo nakon porođaja, i sama je išla na lekarske preglede kako bi se ustanovilo šta nije bilo u redu tokom trudnoće. Tvrdi da su lekari rekli da je bila potpuno zdrava i da nisu ništa uspeli da pronađu.

"Sećam se da je doktor rekao kako se trudnoća s razlogom naziva drugim stanjem i da svašta može da se desi, kao i da sam imala puno sreće jer nije video puno žena čija se ovakva priča završila srećno", rekla je Čejsiti.

Danas, njen sin Kameron ima 17 godina i zna priču o svom dolasku na svet. Veoma je zahvalan roditeljima što su odlučili da ga zadrže, a Čejsiti je danas aktivista protiv abortusa.

Da li ste vi za ili protiv prekida trudnoće? Podelite sa nama u anketi ispod!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs