FOTO

NAĐITE NEKOGA KO ĆE DA VAS VOLI KAO ŠTO VLADIMIR PUTIN VOLI SVOJE PSE: Kažu da ih ceni više nego pojedine ljude!

Vladimir Putin je imao 4 psa među kojima su jedna karakačanski ovčar, ženka Akite, štene šarplaninca i srednje-azijski ovčar

Ljubimci
Autor:
NAĐITE NEKOGA KO ĆE DA VAS VOLI KAO ŠTO VLADIMIR PUTIN VOLI SVOJE PSE: Kažu da ih ceni više nego pojedine ljude!
Foto: Profimedia

Za Vladimira Putina svi znaju da je veliki ljubitelj životinja. Međutim, kada je reč o ljubimcima, on prednost daje psima. Naime u njegovoj rezidenciji su živela ukupno četiri psa, među kojima su jedna karakačanski ovčar, ženka Akite, štene šarplaninca i srednje-azijski ovčar.

Poznata je anegdota da je jednom prilikom Vladimir Puten nemačku kancelarku Angelu Merkel dočekao upravo sa jednim od svojih ljubimaca, a poznato je da Merkelova ima veliku fobiju od pasa s obzirom da ju je jedan ujeo. Putin se kasnije izvinjavao i govorio kako nije imao nameru da prestraši nemačku kancelarku.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Šarplaninac Paša

Paša je tada bio tromesečno štene šarplaninca, kojeg je Putin dobio od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, tokom njegove četvrte posete Beogradu 2019. godine.

Paša ima ozbiljan pedigre sedam generacija unazad. Reč je o našoj najstarijoj autohtonoj ras, i dolazi iz renomirane uzgajivačnice smeštene na Šar planini.

Alabaj Verni

Alabaj, odnosno srednjeazijski ovčar je rođendanski poklon koji je Putin dobio od predsednika Turkmenistana Gurbangulija Berdimuhamedova, tokom njihovog susreta u Sočiju 2017. godine. Putin je belo štene nazvao Verni, što na ruskom znači veran, lojalan.

Akita Jume

Tadašnje tromesečno štene akite, pod imenom Jume, stiglo je u Moskvu iz Tokija u julu 2012. godine. Pas je bio poklon akitske prefekture u znak zahvalnosti za pomoć Rusije nakon zemljotresa i cunamija u Japanu 2011.

Ovčar Bafi

Bafija, braon-belog karakačanskog ovčara Putin je dobio na poklon od premijera Bugarske Bojka Borisova tokom posete Bugarskoj u novembru 2010. godine. Štene je imalo samo deset nedelja kada je sa Putinom otišlo u Moskvu.

Kako je prenosio "Vašington post", čitava Rusija tada je učestvovala u javnom kumovanju štenetu. Na kraju je, na predlog jednog petogodišnjaka, pas nazvan Bafi.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Labrador Koni

Koni je bila crna labradorka, koja je rođena 1999. Nju je Putinu poklonio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u decembru 2000. godine, a uginula je četrnaest godina kasnije. Priča se da je ruski predsednik najviše voleo Koni od svih pasa.

"Ponekad Koni napušta prostoriju punu novinara sa veoma zadovoljnim izrazom lica i mrvicama keksa oko usta... Molim vas, ne hranite moga psa," rekao je Vladimir novinarima i zasmejao sve prisutne.

Vladimir Putin
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs