VODITE RAČUNA

Mogu da budu veoma opasne: Ove biljke nikako ne smete da držite u kući ako imate kućne ljubimce!

Psi i mačke mogu da budu posebno osetljivi na neke biljke. Ove, ukoliko imate, odmah izbacite iz kuće

Ljubimci
11:20h Autor:
Foto: Shutterstock

Ako imate kućne ljubimce koji vreme provode u kući, ove biljke nikako ne biste smeli da gajite. Psi i mačke vole da grizu i njuše biljke, a određene vrste mogu da naruše njihovo zdravlje.

Evo koje su najopasnije:

1. Filadendron

Filadendron je među popularnijim dekorativnim kućnim biljkama, međutim nije dobra za ljubimce. Grickanje listova kod kućnih ljubimaca može da izazove iritaciju usne šupljine i jezika, ali i probleme sa gutanjem, ali i povraćanje.

foto: Shutterstock

2. Aloe vera

Iako ova biljka ima čudotvorne moći kad je u pitanju ljudsko zdravlje, kućnim ljubimcima može stvoriti mnogo problema – od povraćanja, dijareje i podrhtavanja do depresije kod mačaka i pasa.

foto: Profimedia

3. Zlatna puzavica

Ova atraktivna biljka izuzetno je opasna po život mačaka i pasa jer sadrži kristale u obliku iglica kojima se brani, a upravo oni mogu da izazovu iiritaciju usta i jezika

foto: Shutterstock

4. Difenbahija

Dovoljno je da kućni ljubimac samo zagrize list ove biljke i odmah će osetiti promene. Simptomi uključuju osećaj intenzivnog gorenja i iritacije u ustima, povraćanje i probleme sa gutanjem.

foto: Shutterstock

5. Ljiljani

Ljiljan može da izazove probleme sa bubrezima kod mačaka i pasa. Zapravo, ljiljan može biti jako opasan po život, naročito mačaka.

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...