Empatija

Mačka mora da živi u onoj kući u kojoj se nalazi beba ili malo dete: Evo zašto!

Mačke su jedne od najstarijih životinja na planeti

Ljubimci
14:16h Autor:
Mačka mora da živi u onoj kući u kojoj se nalazi beba ili malo dete: Evo zašto!
Foto: Shutterstock

Ako kod kuće imate mačku za kućnog ljubimca, verovatno već znate koliko su neverovatne ove životinje. Njihova veza sa duhovnim svetom je mnogo bliža od one sa ljudima, ali zato su vrlo saosećajni sa našim potrebama i potrebama duhova oko nas: 1. "Tvoja duša je odraz moje duše, iako je moja duša starija".

U drevnom Egiptu, mačka je bila u svakom domu. U indijskoj mitologiji mačka je bila boginja Šakti. I danas su u raznim afričkih kulturama mačke deo plemena ceremonija i rituala. Mačja mudrost se smatra blagoslovom. Postoje verovanja da se čak i zli duhovi drže podalje od mački. Mnoge legende kažu da bi mačke trebalo da budu u onoj kući u kojoj žive deca, posebno bebe.

Smatra se da mačke teraju zlo iz kuće.

foto: Shutterstock

2. Tvoja ruka je moja garancija da će biti zabave, odmora, uživanja...

Mačke su prirodni empati. Kada ste srećni ili tužni, mačke automatski znaju. Ovo se posebno odnosi na tugu - one se tada pojave tiho, sednu vam u krilo i "traže" da ih pomilujete.

Ako vas ljudi iznevere, ne tugujte, kod kuće vas čeka vaš najbolji prijatelj, neko ko vas najbolje razume, vaša mačka.

3. Ispričaćeš mi svoju priču

Postoji bliska veza između empatije i psihičke sposobnosti. Verovali ili ne, ali mačke mogu da predvide budućnost. One će pokušati da vam prenesu neku poruku,samo morate pažljivo da ih slušate.

Nemojte da bude iznenađeni ako mačka gleda u određenu tačku, budite na oprezu. Mačka može da izleči vaše telo, um i dušu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs