Istina

Evo zašto je nemoguće mrzeti mačke: 9 objektivnih razloga!

Oni koji imaju mačke za kućne ljubimce znaju koliko je sasvim nemoguće mrzeti ih i za to postoje objektivni i realni razlozi

Ljubimci
Autor:
Evo zašto je nemoguće mrzeti mačke: 9 objektivnih razloga!
Foto: Shutterstock

Mački nikad nije dosadno

Kada je mački nešto dosadno, ona odmah zaspe. Kada se probudi, dosada nestane, ali isto tako nema ni hrane, pa mačka - šta će: ide da jede.

Mačka nikad ne cvili, ne moljaka

Ona jedino traži dve stvari: da je nahraniš i da je pomaziš, ili sve odjednom. Udovoljiti mačijim željama veoma je lako. Mačka ne podnosi mozganje - ona tačno zna šta želi od života.

foto: Shutterstock

Ako mačka dobije naklonost, vratiće vam strostruko Mačka mjaukni i dođe. To znači - mazi me. Nju ne zanima da li ti nešto trenutno radiš, piješ čaj ili razgovaraš na telefon. Ona traži da je maziš tu iza uha, a zauzvrat će dozvoliti tvojoj deci da je gnjave beskonačno. Možda će ih samo jednom, malo ogrebati, ali to će biti nakon sati i sati maltretiranja.

Mačka se ne stidi

Šta je bilo bilo je. Ona se ne stidi prošlosti. Ne stidi se što ti je jutros prolila kafu, ili što je rep umočila u sos od paradajza i vukla ga okolo kao slikar četkicu, nije je briga ako je otišla u istraživanje okoline i vratila se umorna i iscrpljena nakon sati i sati skitanja. Ona se oseća dobro u svojoj koži. Ona je mačka i živi kako želi. Ti možeš da živiš sa njom ili na nekom drugom mestu, ne zanima je. Otpor je besmislen.

foto: Shutterstock

Mačka je suvereni vladar svoje teritorije

Probaj da je izvučeš ispod kauča. Pokazaće zube i kandže i nema šanse da ćeš je pomeriti sa mesta.

Mačak je tipičan muškarac

Haljina u leopard dezenu za njega je savršena partija za jednu noć. On želi da se pari i ne zanima ga što ste vi kupili tu haljinu bez popusta. Treba mu seks, dobiće seks.

Mačka dobija ono što mačka želi

Možete vi da je klepite paučom, možete da joj milion puta kažete "ne", ali ako je mačka nameračila da uđe u ormar i tamo se malo poigra sa vašim haljinama, ona će to i uraditi.

foto: Shutterstock

Mačka zna da je prelepa

Zašto da gledaš televiziju, kad imaš mačku. Ona će stati tu ispred tebe, unositi se u lice, sve kako bi skrenula pažnju na sebe. Šta nju briga što ti je počeo film, ona je lepa - gledaj u nju.

foto: Shutterstock

Mačka je lekovita

Nema te brige i tog stresa kojeg mačka ne može da izvuče iz tebe. Uvali se u tvoje krilo i počne da prede i tu i tada preplavi te mir kakav samo mogu da osete vlasnici mačaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs