Isprobajte što pre

Duplo brži kućni poslovi: Trikovi za ekspresno čišćenje doma koje ćete stalno koristiti!

Često nam se smuče stvari koje moramo da radimo svakodnevno. Srećom, postoje mali trikovi koji će nam pomoći da održimo rutinu, a obaveze svedemo na minimum

Enterijer
Autor:
Duplo brži kućni poslovi: Trikovi za ekspresno čišćenje doma koje ćete stalno koristiti!
Foto: Shutterstock

Pogledajte sjajne savete koji će vam uštedeti mnogo vremena i pomoći oko svakodnevnih kućnih obaveza kao što su zalivanje biljaka, peglanje odeće, pranje sudova i još mnogo toga. Možete nam se kasnije zahvaliti.

1. Zalivanje biljaka

Probušite poklopac na flaši dok je još uvek na njoj, sipajte malo vode i stavite ga u saksiju. Nek se cveće samo zaliva!

Biljke će vam biti neizmerno zahvalne: Najbolje prirodno đubrivo od samo jednog sastojka! (RECEPT)

2. Peglanje odeće

Okačite majicu, košulju ili jaknu na ofinger sa druge strane zavese za tuširanje. Para će ispeglati odeću.

3. Pranje sudova

Stavite lepinju ili tortilju na tanjir, a hranu preko nje. Umesto toga, možete zamotati tanjir u foliju. Možete napraviti omlet tako što ćete staviti jaja, mleko i povrće u zip kesu. Kesu stavite u ključalu vodu na 10 minuta i ne samo da ćete imati pripremljen doručak, već će i tiganj ostati čist!

Kuhinja joj je uvek besprekorno sređena: Evo kojim se trikovima ona služi! (VIDEO)

foto: Shutterstock

4. Držanje tableta ili telefona u rukama

Ako želite da gledate film na tabletu, uzmite ofinger za pantalone i okačite ga na mesto na kome želite da gledate. U avionu možete držati telefon u zip kesi. Kvalitet slike može biti malo da se pokvari, ali će vam ruke biti slobodne.

5. Hlađenje čaja

Kako bi vam se čaj ili kafa brzo ohladili, stavite 3 ili 4 kašičice ili kašike u šolju. Kako ne biste morali da mešate šećer, sipajte ga u šolju, a onda nalijte toplom vodom. Odmah će se rastvoriti u toploj vodi.

6. Pravljenje spiska za kupovinu

Pre nego što napustite kuću, slikajte ono što već imate u frižideru kako biste znali šta nemate kada uđete u prodavnicu.

foto: Shutterstock

7. Čišćenje prašine

Kada čistite kuću, dodajte malo balzama za kosu u vodu. Očistite police i stolove i uverite se da ćete dva puta brže pokupiti svu prašinu.

8. Ostavljanje stvari na svom mestu

Na kraju nedelje, pokupite sve razbacane stvari po kući u kutiju i prošetajte po prostorijama kako biste ih ostavili na svoje mesto. Nećete morati da se iznova vraćate i ostavljate jednu po jednu stvar.

9. Vežbanje

Ako ne možete da zamislite da idete tri puta nedeljno u teretanu, vežbajte kod kuće. Povežite vežbanje sa nekom aktivnošću koju već radite kod kuće. Na primer, ako volite da igrate igrice, uradite 10 sklekova svaki put kada izgubite. Tako ćete bolje igrati jer ne želite da radite sklekove i obrnuto.

foto: Shutterstock

10. Hlađenje pića

Kako ne biste čekali piće da se ohladi, stavite nekoliko čaša u zamrzivač. Piće će se momentalno ohladiti kada ga sipate u čaše.

11. Rešite se miševa i insekata

Ako imate neželjene posetioce u kući poput miševa i insekata, postoji jednostavan način da ih se rešite. Ostavite kesice čaja od nane iza nameštaja gde ih nećete videti i one će oterati jezive goste. Zapravo, sve što u sebi sadrži nanu ima ovaj efekat. Ako niste neko ko pije čaj, koristite pepermint sprej.

Najjeftiniji trikovi da oterate mrave: Prirodno i efikasno rešenje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs