Korisno je znati

Stvari koje treba držati u frižideru, a nisu hrana: Ne bi vam palo na pamet!

Mnogo porodica ima više od jednog frižidera, što samo pokazuje koliko su nam važni

Lifestyle
22:18h Autor:
Stvari koje treba držati u frižideru, a nisu hrana: Ne bi vam palo na pamet!
Foto: Profimedia

Teško nam je da zamislimo vremena kada frižideri i zamrzivači nisu postojali. Većina nas se verovatno ne seća vremena kada se hrana čuvala u rupi u zemlji i kada je sve moralo da usoli i nadimi kako bi trajalo. Danas su nas frižideri razmazili. Zapravo, mnogo porodica ima više od jednog frižidera, što samo pokazuje koliko su nam važni. Svi znamo da se u njima drže mleko i meso, ali u njima držimo i mnogo namirnica koje se ne čuvaju u frižideru i koje nam samo zauzimaju mesto, kao što je maslac i korenasto povrće. Sa druge strane, postoje stvari koje bi imale mnogo koristi kada bi se čuvale na suvom, hladnom mestu kao što je frižider. Ono što je najveće iznenađenje jeste da se uopšte ne radi o hrani.

1. Krema za oči

Ove kreme su napravljene da pomognu otečenim očima. Ništa nije tako umirujuće kao hladna krema. Ovo ima smisla kada se setimo da ljudi koriste hladnu kašiku da se reše podočnjaka. Ohladite svoju kremu u frižideru kako biste je učinili efikasnijom.

Ako radite ovo, upropastićete se: Podočnjaci i bore vam ne ginu! (VIDEO)

foto: Shutterstock

2. Olovka za oči

Žene obično drže olovku za oči u neseseru. Ipak, možete joj pronaći novi dom u frižideru. Olovka za oči se mnogo lakše reže kada se čuva na hladnoj temperaturi, pa je više nećete bespotrebno trošiti dok je režete.

3. Lak za nokte

Čuvanje na hladnom mestu usporava proces promene boje koji se dešava nakon nekog vremena.

Uzela je konac za zube i lak za nokte: Njen trik postao je svetski hit! (VIDEO)

foto: Shutterstock

4. Unihopke i najlon čarape

Unihopke i najlon čarape najlakše je upropastiti nakon jednog nošenja. Čuvanje u frižideru ili zamrzivaču preko noći, učvrstiće vlakna i smanjiti šanse da se one pocepaju.

5. Farmerke

Ako ste osoba koja redovno pere farmerke, onda vam ideja o njihovom držanju u zamrzivaču sigurno zvuči suludo. Ipak, stručnjaci za farmerke preporučuju zamrzavanje farmerki kako biste ubili bakterije i sačuvali boju.

Naručila farmerke preko interneta: U prednjem džepu je sačekala grozota! (FOTO)

foto: Shutterstock

6. Sve stvari na koje ste prosuli vosak

Ovo zaista stvara glavobolju. Međutim, postoji jednostavno rešenje. Ostavite stvar na koju ste prosuli vosak na kratko u zamrzivač i lako ćete oljuštiti vosak sa nje.

7. Stvari sa zalepljenom žvakom

Možda nas je malo sramota da priznamo, ali većini nas je u nekom trenutku ispala žvaka iz usta na odeću. Umesto da odmah počnete da je skidate i napravite još veću zbrku, skinite majicu (ili drugi komad garderobe) i ostavite je u frižideru ili zamrzivaču. Hladna temperatura će očvrsnuti žvaku i mnogo ćete je lakše skinuti.

8. Otvorite kovertu

Naravno, otvaranje tuđe pošte je zločin. Ipak, dešava se da zalepimo kovertu pre nego što smo unutra stavili sve što smo hteli. Kako vam ne bi propala koverta i trud za pisanje adrese, stavite je u zamrzivač na sat ili dva. Hladna temperatura će razbiti veze u lepku i lako ćete otvoriti kovertu bez cepanja.

Kako da otvorite konzervu bez otvarača: Caka koju treba svako da zna! (VIDEO)

foto: Profimedia

9. Cveće

Da li ste primetili koliko je hladno u cvećarama? Postoji dobar razlog za to. Kao i kod svih kvarljivih stvari, hladnoća usporava njihov metabolički proces. Stoga, ako želite da vam cveće što duže ostane sveže, držite ga tokom noći u frižideru.

10. Jastučnica

Da li volite da spavate na hladnoj strani jastuka? Ako je odgovor da, definitivno bi trebalo da držite jastučnicu u zamrzivaču. Jastučnice bi trebalo prati svaki dugi dan, ali retko ko od nas poštuje ovo pravilo. Držanje u zamrzivaču je brz način da ubijemo bacile, koji možemo da praktikujemo svaki drugi dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs