Treba da znate

Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!

Nismo bili ni svesni u kakvoj smo zabludi
Fitnes & Nutricija
09:32h Autor:
Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!
Foto: Thinkstock

Koliko namirnica odmah nakon kupovine odlažate u frižider? Verovatno dosta, uključujući voće i povrće, kad je leto čokoladu i slatkiše...

Niste ni svesni u kakvoj ste zabludi!

Sledeće namirnice na niskim temperaturama gube svoje nutritivne vrednosti, ukus, teksturu i brže se kvare, pa zbog toga ne treba nikada da ih stavljate u frižider!

AvokadoKada neoljušten avokado stavite u frižider, on brzo počinje da upija vlagu i postaje mekan. Držite ga u korpi sa voćem na sobnoj temperaturi.

KrompirKada se krompir čuva na temperaturi nižoj od 7 stepeni, njihov ukus će postati neprijatno sladunjav. Čuvajte ih u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi.

Jedan krompir može da osvetljava kuću 40 dana: Otkriće naučnika maksimalno štedi struju!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

ČokoladaIako zvuči kao logičan izbor, naročito kada je u pitanju leto, niske temperature izazivaju kristalizaciju saharoze iz čokolade, koja izlazi na površinu i pojavljuju se bele fleke, a ukus omiljenog slatkiša se menja.

Tropsko voćeNaviknuto da cveta i boravi na suncu, kada tropsko voće stavite u frižider, neće vam dugo trajati.

BosiljakBosiljak će vam brzo uvenuti u frižideru, jer će upiti sve mirise od hrane koja se nalazi u frižideru. Najbolje mesto za njega je čuvanje u čaši vode, poput svežeg cveća, piše Bright Side.

BoranijaOvo povrće sme da se zamrzava i čuva do godinu dana, ali u frižideru će izgubiti sva svoja lekovita svojstva.

Crni lukVlaga iz frižidera omekšaće luk i učiniti ga potpuno neupotrebljivim. Osim toga, ako se čuva na vlažnim mestima, u luku počinju da se razvijaju štetne bakterije i buđ.

KafaPrah omiljenog napitka nikada ne treba da se nađe u frižideru, jer upija sve druge mirise i tako gubi ukus zbog kojeg toliko volimo kafu. Čuvajte kafu na suvom i tamnom mestu.

Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Maslinovo uljePreporuka je da se maslinovo ulje čuva na temperaturama od 12 do 16 stepeni, jer pri izlaganju niskim temperaturama postaje gušće i nemoguće za upotrebu.

MedHladnoća i vlažnost mogu da povećaju brzinu kristalizacije meda, zbog čega će lekovita, slatka smesa izgubiti svoj ukus i svojstva. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi i može da vam traje zauvek.

ParadajzOsim što menja ukus i teksturu, hladnoća frižidera izaziva da se paradajz smekša i brzo istruli.

HlebMnogi misle da je čuvanje u frižideru odličan način da hleb ostane svež, ali efekat je zapravo suprotan - isušena i bajata vekna. Umesto toga, prepecite hleb na ringli i dobićete hrskave i mekane kriške.

PatlidžanOvo povrće je veoma osetljivo na hladnoću. U frižideru će postati mekani i pojaviće se udubljenja na površini. Čuvajte patlidžan na sobnoj temperaturi.

BananePitate se zašto vamove zime banane tako brzo istrule? Zato što su već boravile u zamrzivačima i frižiderima. Ako ih i vi čuvate na niskoj temperaturi, očekujte trule i crne banane već sutra.

3 obična sunđera stavite u frižider: Trik koji će vam uštedeti brdo novca! (VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs