Probajte

Postoji rešenje: Umirite gorušicu ovim prirodnim lekovima!

Gorušica se može opisati kao gorući osećaj u grudima i grlu

Fitnes & Nutricija
11:36h Autor:
Postoji rešenje: Umirite gorušicu ovim prirodnim lekovima!
Foto: Shutterstock

Nastaje kada se želudačna kiselina iz stomaka vrati u jednjak i stvara osećaj peckanja u grudima, odnosno kiselosti u ustima. Sama po sebi, gorušica nije opasna, ali ukoliko se često ponavlja može da bude jako neprijatna. Pojedini prirodni lekovi mogu da budu od koristi i da posluže kao "prva pomoć".

Soda bikarbona je baza koja neutrališe želudačnu kiselinu. Pokazala se lekovitom na mnogim poljima i predstavlja prirodni lek za mnoge probleme, naročito kada se radi o varenju hrane.

Žvakaća guma može da bude efikasana jer stimuliše proizvodnju pljuvačke i ubrzava ispiranje viška kiseline. Nije prirodan lek, ali je lako dostupno i efikasano rešenje.

Muči vas gorušica? Napravite sami sok koji je leči

foto: Shutterstock

Bademi i lešnici se često preporučuju kod problema sa gorušicom. Oni ne treba da zamene obrok, već je dovoljno da pojedete tri-četiri badema svaki put kada osetite tegobe.

Čajevi od kamilice ili nane poznati su po umirujućem dejstvu na ceo organizam, pa samim tim i na organe za varenje.

Ukoliko vam ništa od ovog ne pomogne, postoji mogućnost da je reč o manjku želudačne kiseline. Naime, kada vašem telu nedostaje kiselina, telo dobija signal da može da opusti "želudačni poklopac".

Dodatna kiselina u tom slučaju može da reši problem i pomogne da se taj mišić stegne. Ukoliko kašiku jabukovog sirćeta pomešate sa čašom vode, možete osetiti olakšanje i rešiti problem gorušice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

gorušica