Obratite pažnju

Nije svejedno kakvi su vam podočnjaci: Boja otkriva bolest!

Tamni kolutovi ispod očiju, kapci koji su nadraženi, koža koja je toliko istanjena da nema preparata koji to može da popravi - sve su to pojave koje pogađaju i žene i muškarce
Medicina
16:08h
Nije svejedno kakvi su vam podočnjaci: Boja otkriva bolest!
Foto: Shutterstock

Podočnjaci nisu samo estetski problem, već mogu da ukazuju na ozbiljne zdravstvene probleme. Podočnjaci onih koji imaju probleme s bubrezima su natečeni, anemičnim osobama su tamni, dok su onima koji su skloni alkoholu ljubičasti.

Tamni kolutovi ispod očiju, kapci koji su nadraženi, koža koja je toliko istanjena da nema preparata koji to može da popravi - sve su to pojave koje pogađaju i žene i muškarce. Iako ljudi ove pokazatelje često pripisuju genetici, oni mogu da budu znak upozorenja da je vreme da posetite doktora.

Podočnjaci jesu pokazatelj starenja, ali su isto tako signal koji nam šalje naš organizam kada želi da poruči da je naše telo u disbalansu. Ono na šta treba da obratite pažnju je oblik i boja podočnjaka, ako i zadebljanost.

Savršeni izgled pomoću obične kašike: Ni ne slutite za šta može da vam koristi!

Tamni ili natečeni podočnjaci

Ako su podočnjaci natečeni, to može da ukazuje na problem zadržavanja vode i stvaranja masnog tkiva u području oko očiju. S druge strane, ako su tamni, radi se o povećanom prodoru krvi van zidova krvnih sudova u tkivo gde se razgrađuje. Ako primetite da duže vreme imate tamne podočnjake koji se pretvaraju u obešene vrećice, obavezno testirajte krv. Anemija je najčešći uzrok tamnih vrećica ispod očiju, ako tome dodate glavobolje, umor i lošu koncentraciju, gotovo je sigurno da vam fali gvožđa u krvi.

Problemi s bubrezima i jetrom

Ako koža ispod očiju postane preterano pigmentirana uz dodatak značajne otečenosti, to upućuje na probleme u radu bubrega i zadržavanje viška tečnosti u organizmu.

Nega područja oko očiju: Napravite masku od krompira koja uklanja podočnjake i pegla sitne bore!

Preterana konzumacija alkohola

Poznato je da preterana konzumacija alkohola utiče na celi organizam. Ono što upućuje na ozbiljan problem s radom organizma i pokazuje da je vreme da prestanete da konzumirate alkohol je ako su podočnjaci ispupčeni i otečeni.

Povišeni holesterol i hormonski poremećaj

Morate da obratite pažnju i na žuto-smeđe izbočine koje se pojavljuju oko područja očiju. Te pojave se na koži nazivaju ksantelazme i posledica su povišenog holesterola i hormonskog poremećaja u organizmu. Mogu da budu i pokazatelji ozbiljnih problema u radu jetre i štitne žlezde.

Moć lanenog ulja: Domaći preparat za podmlađivanje koji oduševljava rezultatima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs