Korisne cake

Pomešala sodu bikarbonu i šećer u prahu: Jednom zauvek se rešila napasti u kući!

Iako se to može činiti nemogućom misijom, mrava možete da se rešite na jednostavan način, uz pomoć sastojaka koje većina već ima u svom domu
Enterijer
19:32h Autor:
Pomešala sodu bikarbonu i šećer u prahu: Jednom zauvek se rešila napasti u kući!
Foto: Shutterstock

Komarci, mravi, bubašvabe, pauci... Mnogi se groze tih malih "podstanara" i traže efikasne načine da ih se reše. Iako se to može činiti nemogućom misijom, možete da ih se rešite na jednostavan način, uz pomoć sastojaka koje većina već ima u svom domu.

Soda bikarbona i šećer u prahu

Pomešajte podjednake količine sode bikarbone i šećera u prahu i pospite ih po površini gde ih najčešće nalazite. Biće potrebno koji dan da nestanu, ali na ovaj način efikasno ćete ih se rešiti bez prevelike muke.

Mlevena crvena paprika

Možete isto da uradite i s ljutom mlevenom paprikom ako nemate malu decu ili kućne ljubimce koji mogu da istražuju šta je to crveno na površini.

Kesu je napunila vodom i stavila novčiće u nju: Genijalnu caku koristićete celog leta! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kreda

Mravi ne vole kalcijum karbonat, pa će bežati od krede. Iako može da izgleda kao da vas je uhvatila navala kreative ili čak ludila, ne brinite. Iscrtajte pukotine u zidu kredom ili povucite crtu tamo gde vidite da se mravi kreću. To bi trebalo da ih otera.

Sok od limuna

Mravi ne podnose limunsku kiselinu pa je odličan način da ih se rešite taj da pukotine u zidovima, otvore od ventilacija, štokove vrata i prozora ili područje za koje sumnjate da je njihov ulaz u vaš dom prelete sokom od limuna. Najjednostavniji način jeste da sok od limuna sipate u bocu s raspršivačem i poprskate sumnjiva mesta.

Nikada ne bacajte limunovu koru: Lek iz prirode uklanja bolove za 2 sata! (RECEPT)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Cimet, kurkuma, čili...

Omiljeni začin mnogih ljudi lako će da oteraju mrave iz vašeg doma. Koristite se eteričnim uljem cimeta i nanesite ga na sumnjive površine štapićem za uši ili raspršivačem u koji ste sipali pola litre vode i pomešali s dve supene kašike cimeta.

Mleveni cimet možete da pospete po ravnim površinama, ali ako ne želite da pravite taj "nered", može da posluži i štapić cimeta kod pukotina u zidu. Isto će delovati i kurkuma, čili, crvena paprika...

Sirće

"Svemoguće" sirće pomoći će i kod ovog problema. Koristite belo i pomešajte ga s vodom u razmeri 2:1. Prebrišite radne površine s krpom natopljenom u sirće i vodu.

Prepolovila plastični ofinger i olakšala sebi život: Genijalnu caku koristićete i vi! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Eterična ulja

Pomešajte s vodom malo tečnog sapuna i nekoliko kapi eteričnih ulja lavande, nane, karanfilića ili lovora. Nanesite na područja gde se mravi skupljaju ili u svoj dom stavite biljke nane, lavande i buhača.

Voda i deterdžent za sudove

Prokuvajte pola litre vode i dodajte 50 ml deterdženta za sudove. Mešavinu sipajte u posudu sa raspršivačem i poprskajte kritična mesta.

Sodu bikarbonu i sirće sipala pravo u odvod: Ovu mešavinu koristićete stalno! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs