Isprobajte i vi

Sodu bikarbonu i sirće sipala pravo u odvod: Ovu mešavinu koristićete stalno! (VIDEO)

Sredstva za otpušavanje odvoda nisu ni jeftina, ni zdrava, a ni efikasna baš svaki put. Postoje bolji načini za čišćenje
Enterijer
18:30h Autor:
Sodu bikarbonu i sirće sipala pravo u odvod: Ovu mešavinu koristićete stalno! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Colorful Canary

Ovde je pet odličnih trikova koji će vam pomoći da otpušite zapušene odvode bez puno muke i troškova:

1. Žičana vešalica

Ovo je jednostavna metoda, a zapravo vrlo efikasna. Žrtvujte jednu žičanu vešalicu za odeću i ispravite je najviše što možete. Kada ste dobili donekle ravnu žicu, na jednom kraju napravite malu udicu - savijte je. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite da "pecate". Nećete verovati šta je sve moguće izvući na taj način. Kada zaključite da ste dosta toga izvadili, operite žicu (i sačuvajte za drugi put) i u odvod pustite vruću vodu.

2. I vrela voda pomaže

Zagrejte vodu do ključanja i polako je sipajte u odvod. Ponovite to dva do tri puta sa razmakom od nekoliko sekundi. Ova metoda često pomogne, posebno ako je odvod zapušen zbog nagomilanih masnih naslaga.

Sipao je sirće u vodokotlić: Trik koji će vam olakšati život! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Usisajte problem

Ako imate usisavač za suvo i mokro usisavanje, to može da vas spase od nakupljanja prljave vode u sudoperi, kadi ili lavabou. Namestite ga na opciju mokrog usisavanja, pa napravite svojevrsni prsten koji će sprečiti da se pritisak izgubi kroz procepe. To možete da napravite npr. od komada gume. Stavite taj prsten na odvod, na njega pritisnite cev usisavača i uključite ga na najjače. Da li će ovaj trik da uspe ili ne zavisi od toga koliko je i kako odvod zapušen, ali vredi pokušati.

4. Soda bikarbona i so

Pomešajte pola šoljice kuhinjske soli i pola šoljice sode bikarbone. Tu smesu sipajte u zapušen odvod, ostavite 10 do 20 minuta, pa sipajte vruću vodu. So, soda bikarbona i vruća voda će proizvesti hemijsku reakciju koja bi trebalo da reši problem.

U punu veš mašinu ubacila je aluminijumsku foliju: Malo ko zna ovu genijalnu caku! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / Colorful Canary
Foto: Printscreen Youtube / Colorful Canary

5. Soda bikarbona i sirće

Za ovaj super trik potrebni su vam samo soda bikarbona i sirće. Prvo u odvod stavite nekoliko kašika sode bikarbone, a potom sipakte malo sirćeta. Odmah ćete videti reakciju. Na kraju isperite toplom vodom. Neki ljudi savetuju da se soda i sirće nakon što se zapene ostave oko sat vremena u odvodu ili čak preko noći.

Svaki put kad dođu gosti, ona stavi ovu mešavinu u sobu: I vi ćete isto da radite! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs