Uverite se i sami

Najjeftiniji trikovi da oterate mrave: Prirodno i efikasno rešenje!

Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se rešite na prirodniji način

Enterijer
14:25h Autor:
Najjeftiniji trikovi da oterate mrave: Prirodno i efikasno rešenje!
Foto: Shutterstock

Svi smo bar jednom imali problem sa ovim malim "podstanarima". Dođu u našu kuću, namnože se i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj.

A koliko se samo iznervirate kada ostavite zrnce nečeg slatkog bilo gde u kuhinji! Za pola sata, to mesto je potpuno prekriveno mravima. Dođe vam da sve držite u frižideru. Mada, pitate se da li je hrana i tamo bezbedna!

Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana nekakvim otrovima a mali podstanari, živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Zašto morate da pospete so oko kuće: Razlog će vas iznenaditi!

foto: Shutterstock

Došlo je proleće i eto ih opet! Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se rešite na prirodniji način. Evo nekoliko saveta kako da to uradite.

Cimet

Mravi ne vole miris cimeta i beže od njega. Pospite cimet u prahu po mestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj "tranzitnoj ruti". Kada shvate da je cela kuća "okađena" cimetom, pobeći će napolje. Ili možda kod komšije…

Ubacila je novčić u vazu sa cvećem: Rezultat je oduševio! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Sirće

Pomešajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u plastični raspršivač i naprskajte svuda gde ste ih primetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

Nana

Mravi beže od mirisa nane. Stavite vrećice čaja od nane na mesta gde mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

Biljka koja rasteruje insekte iz kuće: Prirodni čistač i osveživač vazduha! (FOTO)

foto: Profimedia

Griz

Pospite griz (može i krupno mleveni pirinač ili kukuruz) na mesta koje mravi posećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri pa će mrav uginuti.

Limun

Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomešajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim mestima "okupljanja" mrava.

Isprobajte ove trikove. Skoro da ništa ne koštaju, efikasni su i ne morate da radite dezinsekciju različitim otrovima. Prirodno je uvek bolje!

Pomešala sodu bikarbonu i šećer u prahu: Jednom zauvek se rešila napasti u kući!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs